خریداری اوراق قرضه صکوک از مالزی

برای نخستین بار در قالب ساختاری جدید که با قوانین مذهبی کشورهای خاورمیانه مطابقت می‌کند، دو شرکت در دوبی اعلام کردند...

برای نخستین بار در قالب ساختاری جدید که با قوانین مذهبی کشورهای خاورمیانه مطابقت می‌کند، دو شرکت در دوبی اعلام کردند، ممکن است اوراق قرضه اسلامی از مالزی خریداری کنند.
به گزارش بلومبرگ، شرکت‌های "دوئت منا" و "کاپیتال الجبرا" با سرمایه‌ای برابر با 500 میلیون دلار اعلام کردند: ممکن است از شرکت کاگاماس مالزی اوراق قرضه صکوک خریداری کنند.
کاگاماس بزرگ‌ترین دارنده وام مسکن در نظر دارد بر اساس راهبرد هیات اصول حسابداری و حسابرسی موسسات مالیه اسلامی در بحرین ( AAOIFI) سرمایه‌هایی از این منطقه نفت‌خیز به ارزش 5/1 میلیارد دلار کسب کند. تقاضای سرمایه‌گذاران دوبی برای وام‌گیرنده‌های مالزیایی که بزرگ‌ترین بازار صکوک در آسیا را دارا هستند، سودآور است. صندوق سرمایه مالزی که شعبه واشنگتن آن 3 میلیارد دلار برای دارایی اسلامی سودآور است، اعلام کرد: به فروش این ارواق برای جذب سرمایه از خاورمیانه ادامه خواهد داد.
ربیع سلطانی از سرمایه‌گذاران "دوئت منا" اظهار داشت: این اقدام یک گام بزرگ به جلو است و ما قطعاً از این امر بهره خواهیم بود.
وی افزود: ما نسبت به سرمایه‌گذاری در مالزی به علت ساختارهای مختلف بی‌میل شده‌ایم. به گزارش شعبه کوالالامپور خدمات مالیه اسلامی، استانداردهای جهانی هنوز در صنعت اقتصاد اسلامی در حال توسعه است.
در سال 2015، دارایی‌های صنعت اقتصاد اسلامی 3 برابر، معادل 8/2 تریلیون دلار خواهد شد.
کاهش فروش اوراق صکوک همزمان با بحران مالی جهانی
استیون چوی رئیس کل کاگاماس گفت: این نخستین باری است که فردی تصمیم به اتصال قوانین شریعت‌محور در مالزی و خاورمیانه گرفته و این امر یک مرحله کلیدی است.
به گزارش بلومبرگ، تاکنون صادرکنندگان دولت‌های حاشیه خلیج فارس 5/2 میلیارد دلار اوراق اسلامی فروخته‌اند که 24 درصد کمتر از سال گذشته است و در پایین‌ترین سطح از سال 2005 قرار دارد.
بلومبرگ صدور جهانی این اوراق را با 29 درصد کاهش، 65/6 میلیارد دلار اعلام کرده است.
شعبه لندن بانک سلطنتی اسکاتلند، شعبه ریاض بانک الرجحی و شعبه کوالالامپور بانک RHB این ارواق را به فروش می‌گذارند.
کاگاماس ارواق قرضه کوتاه‌مدت و میان مدت منتشر و از اوراق صکوک جدید "الامانه لی الاستثمار " (Sukuk ALIm) استفاده خواهد کرد.
چوی افزود: این شرکت ممکن است ماهانه ارواق قرضه به ارزش یک میلیارد رینگیت ارائه دهد.
صکوک ALIm
به گفته احمد رحمان رئیس کل بانک الرجحی مالزی، این نوع صکوک در بازار ثانویه قابل فروش است و تا زمانی که با اصول شریعت مغایر نباشد با احتیاجات طیف وسیعی از سرمایه‌گذاران مطابقت دارد.
کاگاماس و الرجحی در سازمان دهی صکوک با یکدیگر فعالیت می‌کنند بنابراین این امید وجود دارد که مشکلی برای دریافت تایید از شریعت وجود نخواهد داشت.
این شرکت در سال 2007 -2006، معادل 480 میلیون رینگیت از اوراق بهادار اسلامی مبنی بر قراردادهای پرداخت‌ معوق سود کسب کرده است.
کاگاماس از سال 2007، 620 میلیون رینگیت اوراق و اسناد بهادار و 85/8 میلیارد رینگیت اوراق میان‌مدت مشهور به Bai Bithaman Ajil (بیع بثمن عجیل) بر اساس اصول اسلامی فروخته است.
منافع مالزی از محل فروش اوراق اسلامی
Bai Bithaman Ajil به اوراقی گفته می شود که قابل خرید و فروش بوده و اجازه پرداخت مدت‌دار و قسط‌‌بندی با میزان سود از پیش توافق شده را دارا است.
علمای کشورهای حوزه خلیج فارس این ساختار را مغایر با قوانین شریعت می‌دانند چراکه این سود با پرداخت بهره یکسان و در قوانین شریعت حرام است.
به گزارش گروه بانک سلطنتی اسکاتلند، سوددهی 928/3 درصدی اوراق اسلامی مالزی تا ژوئن 2015، 09/3 درصد افزایش خواهد یافت و وام‌های این کشور از 6/35 درصد در 10 ژوئن به 5/43 درصد توسعه یافته است که نشان‌دهنده رشد گرایش به وام اسلامی آسیایی است.
ثبات مالزی به علت توسعه ابزار بانکداری اسلامی
به نظر رئیس بخش سرمایه‌گذاری ساتورنا، رشد اقتصادی آسیا و اعتبار بیشتر بازار اوراق اسلامی ممکن است سرمایه‌گذاران دوبی و قطر را جذب کند. مالزی به عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده وام که به اصول اسلامی وفادار مانده است، بیش از 60 درصد از 130 میلیارد دلار صکوک انباشته را به خود اختصاص داده است.
وی اضافه کرد: اقتصاد مالزی و مکانیزم تامین وجه صکوک و هماهنگی بیشتر استانداردها با دورنمای نظارتی در این کشور ثبات بیشتری دارد؛ هم‌چنین خاورمیانه به درآمد حاصل از احتکار چاه‌های نفت تمایل دارد.
بانک جهانی ماه گذشته رشد اقتصادی 4 درصدی در سال 2010 را برای خاورمیانه و شمال آفریقا پیش‌بینی کرد در حالیکه سال گذشته 2/3 درصد رشد را برای این منطقه تخمین زده بود.
دولت مالزی توسعه 6 درصدی را در سال جاری برای این کشور پیش‌بینی کرده است.
تلاش کشورهای حاشیه خلیج فارس برای ترویج استفاده از صکوک
مدیر هیأت هماهنگی بر مبنای شریعت در موسسات مالیه اسلامی در امارات گفت: دولت‌های حوزه خلیج فارس در نظر دارند یک هیات شریعت‌مدار را تا سال 2013 تاسیس کنند. این هیات از عالمان مذهبی تشکیل شده است که فتواها در این کشورها را هماهنگ می‌کنند.
محی‌الدین کرنفول مدیر عامل الجبرا کاپیتال که بیش از 300 میلیون دلار سرمایه را مدیریت می‌کند، گفت: امیدوارم این اقدام کاگاماس دلارهای تخصص یافته به صکوک از جنوب‌شرق آسیا را افزایش دهد.
کرنفول، مالک 40 درصد شرکت الجبرا افزود: تطبیق استاندارهای جهانی با اقتصاد اسلامی در حال پیشرفت است.


خبرگزاری فارس
تاریخ انتشار: ۱۹ اَمرداد ۱۳۸۹ ساعت ۱۴:۳۲

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید