صدور مجوز برداشت دولت و خارجی‌ها از صندوق توسعه ملی

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از جواز دولت و خارجی‌ها برای برداشت از منابع صندوق توسعه ملی در قابل تسهیلات به شرط باز پرداخت تسهیلات خبر داد و گفت: ...

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از جواز دولت و خارجی‌ها برای برداشت از منابع صندوق توسعه ملی در قابل تسهیلات به شرط باز پرداخت تسهیلات خبر داد و گفت: برداشت از این صندوق تنها پس از تصویب نهایی اساسنامه ممکن است.
علی بروغنی با بیان اینکه تصویب لایحه برنامه پنجم در مجلس به اتمام رسیده و در شورای نگهبان در دست بررسی قرار دارد‌، گفت: منتظر اعلام نظر شورای نگهبان به مجلس هستیم که اگر ایرادی بر آن وارد شود، در اولین مرحله نظرات شورای نگهبان را تأمین کنیم و پس از رفع ایراد برای تصویب نهایی به شورا ارسال می شود.
نماینده سبزوار در مجلس افزود:‌ صندوق توسعه ملی با توجه به اینکه موارد اساسنامه آن در دل برنامه پنجم آورده شده، هنوز نظر نهایی در این رابطه اعمال نشده است.
وی افزود: اساسنامه صندوق توسعه ملی در قالب یک ماده از لایحه برنامه پنجم مشخص شده که بر اساس آیین‌نامه‌ای که برای آن تدوین شده نحوه استفاده از منابع صندوق مشخص شده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه تأکید کرد:‌ بر اساس قانون تشکیل صندوق توسعه ملی علاوه بر تعیین ارکان صندوق منابع آن از 20 درصد درآمد صادرات نفت،‌گاز و میعانات گازی تشکیل می‌شود و مصارف آن نیز مشخص شده است که در اختیار سرمایه‌گذاران بخش خصوصی، تعاونی و غیر دولتی قرار می‌گیرد.
بروغنی تأکید کرد:‌ بر اساس ارکان صندوق اختیاراتی به هیئت امنا و هیئت مدیره داده شده که آنها باید آیین‌نامه‌های مربوط به صندوق را بنویسند و بر اساس آن نحوه استفاده از منابع صندوق توسعه ملی مشخص می‌شود.
وی تأکید کرد: طبق قانون منابع صندوق توسعه ملی برای سرمایه‌گذاری تولیدی در بخش کشاورزی، صنعت و خدمات در قالب تسهیلات قرار می‌گیرد.
بروغنی در پاسخ به این پرسش که آیا دولت هم می‌تواند از منابع صندوق توسعه ملی برای پروژه‌های سرمایه‌گذاری تسهیلات دریافت کند، گفت: دولت نمی‌تواند از منابع آن استفاده کند، اما در قالب تسهیلات قابل برگشت می‌تواند از صندوق تسهیلاتی اخذ کند و کل مصارف صندوق در قالب تسهیلات ارائه خواهد شد.
وی تأکید کرد: چون بحث سرمایه‌گذاری است دولت هم می‌تواند مانند سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و تعاونی از صندوق تسهیلات دریافت کند و با این وجود سال به سال سرمایه صندوق اضافه می‌شود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه تأکید کرد:‌پیش‌بینی می‌شود صندوق توسعه ملی در آینده به عنوان بزرگترین صندوق سرمایه‌گذاری در خاورمیانه تبدیل شود.
بروغنی در پاسخ به اینکه آیا سرمایه‌گذاران خارجی هم می‌توانند از تسهیلات صندوق توسعه ملی استفاده کنند، گفت: محدودیتی برای دریافت تسهیلات از صندوق برای خارجی‌ها وجود ندارد.

 

خبرگزاری فارس
تاریخ انتشار: ۷ دی ۱۳۸۹ ساعت ۱۶:۱۶

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید