کاهش رتبه اعتباری ژاپن

موسسه رتبه بندی مودی به دلیل بدهی های گسترده ژاپن و بن بست سیاسی رتبه اعتباری این کشور را کاهش و از حالت با ثبات به منفی تنزل داد.
موسسه رتبه بندی مودی به دلیل بدهی های گسترده ژاپن و بن بست سیاسی رتبه اعتباری این کشور را کاهش و از حالت با ثبات به منفی تنزل داد.
به گزارش بلومبرگ، افزایش بدهی های ژاپن و بن بست سیاسی این کشور برای کاهش بدهی های دولتی مهمترین علت کاهش رتبه اعتباری این کشور ارزیابی شده است. میزان بدهی های دولت ژاپن به بیش از 200 درصد تولید ناخالص داخلی رسیده که این بالاترین رکورد در بین کشورهای صنعتی به شمار می رود.
موسسه مودی اعلام کرد سیاستهای اقتصادی و مالی دولت ژاپن در شرایط کنونی به گونه ای نیست که بتواند از حجم سنگین بدهی های این کشور بکاهد و به همین علت موسسه مودی رتبه اعتباری ژاپن را کاهش داده است. ماه گذشته نیز موسسه رتبه بندی اس اند پی رتبه اعتباری ژاپن را کاهش داده بود و نسبت به کاهش رتبه اعتباری آمریکا نیز هشدار داد.
کاهش چشمگیر میزان محبوبیت دولت نااو تو کان نخست وزیر ژاپن نیز موجب افزایش نگرانیها در خصوص موفقیت آمیز بودن سیاستهای اقتصادی این کشور شده است. دولت ژاپن قصد دارد برای کاهش کسری بودجه و بدهی میزان مالیاتها را افزایش دهد.
بر اساس این گزارش موسسه مودی افزود ژاپن نمی تواند بدون افزایش مالیاتها میزان کسری بودجه و بدهی های خود را کاهش دهد . هر چه دولت ژاپن در افزایش مالیاتها تاخیر کند میزان کسری بودجه و بدهی های این کشور بیش از پیش افزایش خواهد یافت . موسسه مودی همچنین در این گزارش رتبه اعتباری سه بانک بزرگ ژاپنی را کاهش داده است.
بر این اساس میزان محبوبیت دولت ژاپن در نظرسنجی روزنامه آساهی به کمتر از 20 درصد رسیده است. این رقم نسبت به ژانویه بیش از 6 درصد کاهش داشته است . آمارهای رسمی دولت ژاپن نشان می دهد میزان تولید ناخالص داخلی این کشور طی سال 2010 نسبت به چین کاهش یافته و این کشور پس از چین به جایگاه سومین اقتصاد بزرگ جهان تنزل یافته است و پیش بینی می شود میزان بدهی دولت ژاپن تا سال 2012 به بیش از 210 درصد تولید ناخالص داخلی برسد.



خبرگزاری فارس
تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۸۹ ساعت ۱۵:۱۸

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید