تمرکز صندوق‌های سرمایه‌گذاری در بورس

بازدهی متوسط بورس تهران هفته گذشته 49/0 درصد بود و 24 صندوق سرمایه‌گذاری در سهام توانستند بازدهی افزون بر بازدهی بازار کسب کنند.
بازدهی متوسط بورس تهران هفته گذشته 49/0 درصد بود و 24 صندوق سرمایه‌گذاری در سهام توانستند بازدهی افزون بر بازدهی بازار کسب کنند.
کارشناس مدیریت نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس با اشاره به این مطلب افزود: در هفته منتهی به 17 آذر ماه، بازده صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سهام بین منفی 10/2 تا مثبت دو درصد در نوسان بود. ایمان مقدسیان خاطر نشان کرد: صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سهام، ماه منتهی به 17آذر را در حالی به پایان رساندند که طی این ماه بیشترین بازده آنها به 28/8 درصد رسید. بازدهی متوسط بازار طی این مدت 23/2 درصد بود و 15 صندوق سرمایه‌گذاری در سهام توانستند بازدهی بالاتر از بازدهی بازار به دست آورند.
وی به عملکرد صندوق‌های بزرگ اشاره کرد و افزود: در بین 4 صندوق سرمایه‌گذاری در سهام با اندازه بزرگ، صندوق سرمایه‌گذاری ممتاز در ماه و هفته پیش بیشترین بازده‌ها را به دست آورد.
مقدسیان با اشاره به عملکرد یک ساله این صندوق‌ها نیز گفت: در دوره یک ساله، صندوق سرمایه‌گذاری پویا با 01/70 درصد، بیشترین بازده را به خود اختصاص داده و پس از آن، صندوق‌های سرمایه‌گذاری آگاه با 98/66 و بانک تجارت با 5/66 درصد بیشترین بازده‌ها را در این دوره یک ساله داشته‌اند.از سوی دیگر تا 17 آذر ماه بیشترین بازده‌ها به ترتیب متعلق به صندوق‌های سرمایه‌گذاری بانک ملی، آگاه و سهم آشنا بود. این سه صندوق سرمایه‌گذاری طی مدت فعالیت خود توانسته‌اند به ترتیب 243، 214 و 211 درصد بازدهی کسب کنند. ایمان مقدسیان در ادامه افزود: ارزش صندوق‌های سرمایه‌گذاری تا تاریخ 17 آذر ماه بیش از6587 میلیارد ریال شد که بیش از 2563 میلیارد ریال از این مقدار متعلق به صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سهام است. بیشترین ارزش در بین صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سهام متعلق به صندوق سرمایه‌گذاری یکم ایرانیان است. پس از این صندوق، صندوق‌های سرمایه‌گذاری مهر ایرانیان و ممتاز بیشترین ارزش را از آن خود کرده‌اند. وی با اشاره به فعالیت صندوق‌های جدید تصریح کرد: در این هفته دو صندوق سرمایه‌گذاری آپادانا و تدبیرگران فردا با 7 و 13 میلیارد ریال فعالیت خود را آغاز کردند.
این در حالی است که سرمایه‌گذاران حقیقی بیش از 69 درصد واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق‌ها را به خود اختصاص داده‌اند. بر این اساس در بین صندوق‌های سرمایه‌گذاری، سرمایه‌گذاران حقیقی در صندوق‌های سرمایه‌گذاری پارس، فیروزه و کارآفرین بیشترین درصد تملک را به خود اختصاص داده‌اند.




روزنامه دنیای اقتصاد
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۸۹ ساعت ۱۶:۳۳

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید