عرضه نقدی سکه در بورس صورت می گیرد

مدیرعامل بورس کالای ایران با اشاره به درخواست بورس کالا از بانک مرکزی برای عرضه نقدی سکه در بورس، گفت: بانک مرکزی در حال مطالعه و بررسی ...
مدیرعامل بورس کالای ایران با اشاره به درخواست بورس کالا از بانک مرکزی برای عرضه نقدی سکه در بورس، گفت: بانک مرکزی در حال مطالعه و بررسی این موضوع است که در صورت موافقت اجرایی خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی بانک کارآفرین، حسین پناهیان درباره عرضه نقدی سکه در بورس کالا گفت: در مورد سکه یا هر کالای دیگری، چنانچه شرایط پذیرش داشته باشد، بورس کالا آمادگی و امکان عرضه نقدی آن را دارد.

مدیرعامل بورس کالای ایران از ارائه پیشنهادات بورس کالا در این زمینه به بانک مرکزی خبرداد و تصریح کرد: عرضه کننده سکه باید این تمایل را داشته باشد که سمت عرضه را تقویت کند.

وی  در گفت و گو با مهر،خاطرنشان کرد: از بانک مرکزی درخواست کرده ایم که چنانچه در ارتباط با عرضه نقدی سکه به ما کمک کنند، از آمادگی کامل برای انجام معاملات آن برخوداریم و منتظر پاسخ بانک مرکزی دراین زمینه هستیم.

پناهیان در پاسخ به این سئوال که آیا عرضه نقدی سکه در بورس کالا می تواند به شفاف سازی و تعدیل نرخ ها کمک کند، گفت: مهمترین فاکتور بورس شفاف سازی، قانون مندی و قابل پیگیری بودن است و به راحتی می توانید اتفاقات رخ داده در بازار را پیگیری کنید.

وی تصریح کرد: به عبارت دیگر، می توان نوسانات بازار و دستکاری‌های بازار را رصد، پیگیری و ردیابی کرد، این بازار شفاف است و می تواند کمک زیادی در این زمینه بکند.

مدیرعامل بورس کالای ایران با اشاره به اینکه بانک مرکزی یکبار پیش از این با عرضه نقدی سکه در بورس کالا موافقت نکرده بود، افزود: در حال حاضر بانک مرکزی در حال مطالعه و بررسی عرضه نقدی سکه در بورس است و منتظریم که اگر به نتیجه و دستاورد مثبتی رسیدند، اقدام کنیم.
گفتنی است بانک مرکزی پیش از این با انتشار اطلاعیه ای نسبت به عرضه نقدی سکه در بورس مخالفت کرده بود. در این گزارش بانک مرکزی دلایل مخالفت خود با عرضه نقدی سکه طلا در بورس کالای ایران را اینگونه عنوان کرد که این طرح مطلوب خریداران نبوده و با شکست مواجه می شود چرا که بر اساس بند "د" ماده ١١ قانون پولی و بانکی کشور نظارت بر معاملات طلا و تنظیم مقررات مربوط به این معاملات را برعهده دارد. از این رو زمانی اقدام به عرضه سکه از طریق بانک کارگشایی، سپه و تجارت می کند که قیمت بازار داخلی سکه طلا بیشتر از معادل قیمت جهانی آن باشد. هدف این بانک از عرضه سکه طلا، صرفا تعادل قیمت طلا و سکه در بازار داخلی است، بنابراین در مواقعی که قیمت انواع سکه بهار آزادی در بازارهای داخلی مساوی و یا کمتر از قیمت جهانی باشد، بانک مرکزی از عرصه سکه طلا به بازار خودداری می کند. گزارش بانک مرکزی می افزاید: از طرف دیگر چنانچه عرضه انواع سکه از طریق شرکت بورس کالای ایران انجام شود، بانک مرکزی موظف می شود که همه روزه اقدام به عرضه انواع سکه بهار آزادی نماید که این موضوع مغایر با قوانین و مقررات پولی و بانکی کشور، اهداف، وظایف و اساسنامه بانک مرکزی است؛ زیرا بانک مرکزی به جای تنظیم سیاستهای پولی و اعتباری کشور با تولید و عرضه انواع سکه تبدیل به یک موسسه تجاری می شود. بنابر اعلام بانک مرکزی، عرضه انواع سکه بهار آزادی از طریق بانکهای یاد شده با هدف جلوگیری از حباب قیمت در بازار داخلی، بر اساس بند ١١ ماده ١٢ قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب سال ١٣٨٧ نوعی خدمات بانکی واعتباری محسوب می شود که از پرداخت مالیات ارزش افزوده معاف است

روابط عمومی
تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۰۸:۴۴

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید