کاهش سقف درآمد دولت در لایحه بودجه 90

عضو کمیسیون تلفیق مجلس گفت: سقف درآمدهای دولت در لایحه بودجه 90 حدود 20 هزار میلیارد تومان کاهش یافت.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس گفت: سقف درآمدهای دولت در لایحه بودجه 90 حدود 20 هزار میلیارد تومان کاهش یافت.
جبار کوچکی‌نژاد در مورد مصوبات کمیسیون تلفیق گفت: تقریبا 20 هزار میلیارد تومان از سقف درآمد 176 هزار میلیارد تومانی پیش‌بینی شده دولت در لایحه بودجه 90 کاهش یافته است.
نماینده رشت گفت: نمایندگان عضو تلفیق سقف درآمدهای نفتی دولت را از 57 هزار میلیارد تومان به 50 میلیارد تومان و برداشت 11.5 هزار میلیارد تومان از حساب ذخیره ارزی را حذف کردند. در عوض هزار میلیارد تومان برای نوسازی و مقاوم‌سازی مدارس اختصاص دادند.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس تأکید کرد: نمایندگان تصویب کردند 5 هزار میلیارد تومان برای بخش کشاورزی از صندوق توسعه ملی برداشت و به صورت ریالی در اختیار بخش کشاورزی قرار گیرد.
کوچکی‌نژاد نماینده رشت تأکید کرد: همچنین 5 هزار میلیارد تومان دیگر توسط وزارت راه، اوراق مشارکت ریالی منتشر خواهد شد که با تضمین دولت خواهد بود و قطعا این رقم به عنوان درآمد وزارت راه محقق خواهد شد.
وی تأکید کرد: انتشار اوراق مشارکت برای شهرداری‌ها و دستگاه‌های دیگر با تضمین خود دستگاه انجام خواهد شد، اما انتشار این اوراق برای وزارت راه با تضمین دولت خواهد بود.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس در مورد درآمد هدفمندی یارانه‌ها گفت: قرار است طبق مصوبه تلفیق دولت در سال جاری 62 هزار میلیارد تومان آزادسازی قیمت حامل های انرژی و درآمد کسب کند که تنها 6 هزار میلیارد تومان از این رقم به عنوان 10 درصد سهم شرکت‌های دولتی در بودجه به عنوان درآمد برای دولت منظور شده است.
وی تأکید کرد: اگر 62 هزار میلیارد تومان درآمد هدفمندی یارانه‌ها در جلسه علنی مجلس تصویب شود، به نظرم حتی اگر فروش نفت خام به پالایشگاه‌ها و قیمت بنزین افزایش یابد و نیز قیمت نان، گازوئیل و سایر حامل‌ها افزایش یابد، باز هم رقم 62 هزار میلیارد تومان کسب نمی‌شود و حداکثر بین 33 تا 34 هزار میلیارد تومان از این رهگذر به دست می‌آید.
کوچکی‌نژاد افزود: با توجه به یارانه پرداختی 44 هزار و 500 تومان هر ماه برای هر نفر در مجموع 34 هزار میلیارد تومان در سال بودجه مورد نیاز است که در واقع این 50+10 درصد از رقم 62 هزار میلیارد تومانی پیشنهادی دولت را تشکیل خواهد داد.
کوچکی‌نژاد تأکید کرد: از درآمد یارانه‌ها 30 درصد به تولید و کشاورزی و 10 درصد در بودجه دولت آورده و 60 درصد به عنوان یارانه نقدی به مردم پرداخت خواهد شد و اگر این رقم محقق نشود دولت مجبور است از بانک مرکزی استقراض و یا از حساب ذخیره ارزی برداشت کند.
کوچکی‌نژاد در پاسخ به این پرسش که آیا طبق مصوبه مجلس دولت می‌تواند از روش‌های دیگری غیر از آزادسازی قیمت انرژی برای هدفمندی یارانه‌ کسب درآمد کند، گفت: دولت چنین مجوزی ندارد و یکی از موارد اختلاف دولت و مجلس همین مورد است که در دو ماه اجرای هدفمندی یارانه‌ها در سال 89 حدود 11 هزار میلیارد تومان یارانه نقدی به مردم پرداخت شد، در حالی که فقط 6 تا 7 هزار میلیارد تومان درآمد از محل اصلاح قیمت حامل‌های انرژی به دست آمد، بقیه را ناچار شد از جایی دیگر برداشت کند، تا یارانه نقدی به مردم پرداخت شود.
وی افزود: در دو ماه اجرای قانون هیچ رقمی برای سهم کشاورزی و تولید اختصاص پیدا نکرد.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس تأکید کرد: گرچه دولت رقم 62 هزار میلیارد تومان را برای یارانه‌ها پیشنهاد کرده، اما به اعتقاد من حداکثر 35 تا 40 هزار میلیارد تومان از آزادسازی قیمت به دست می‌آید و از طرفی قانون هدفمندی می‌گوید قیمت ظرف 5 سال آزاد شود نه اینکه 2 ماه از سال گذشته و 12 ماه از سال جاری 70 هزار میلیارد تومان از یارانه‌ها یکباره آزاد شود.
وی گفت: اگر پیشنهاد دولت تصویب شودحدود 70 درصد آزادسازی قیمت‌ها انجام شده در حالی که مردم تحمل چنین افزایش قیمت را نخواهند داشت.
کوچکی‌نژاد همچنین در مورد اختصاص یک درصد از درآمد دستگاه‌ها به امر ورزش گفت: بر اساس مصوبه تلفیق یک درصد بودجه دستگاه‌ها در اختیار سازمان تربیت بدنی قرار می‌گیرد که از این رقم 5 درصد برای پایگاه‌های مقاومت بسیج و 25 درصد برای مکان‌های ورزشی در مدارس و روستاها و دهستان‌ها و بقیه در اختیار سازمان تربیت بدنی قرار می‌گیرد.
جعفر قادری دیگر عضو این کمیسیون نیز افزود: گزارش کمیسیون تلفیق از لایحه بوجه 90 تا آخر هفته جاری و یا اوایل هفته آینده وارد صحن مجلس خواهد شد.
وی گفت: امروز و فردا نمایندگان عضو تلفیق ادامه بررسی لایحه بودجه را انجام می‌دهند و احتمالا چهارشنبه کار کمیسیون تلفیق به پایان می‌رسد که یک روز برای چاپ مصوبات تلفیق لازم است و عملا بودجه اواخر هفته جاری یا اوایل هفته آینده وارد صحن مجلس می‌شود.
قادری افزود: امروز بحث‌های هدفمندی یارانه‌ها در کمیسیون تلفیق بررسی شد و در مورد اختصاص 10 درصد از منابع درآمد هدفمندی یارانه‌ها به بخش بهداشت و درمان صحبت شد.



خبرگزاری فارس
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۰ ساعت ۱۵:۳۲

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید